Mer från Ö-viks stora scrapträff

HEJSAN!

Vilken tur att datorn och pysslandet finns även nattetid när inte sömnen vill infinna sig! De senaste nätterna har det varit svårt med sömnen och jag har ingen aning om varför det blivit så. Men inget ont som inte har nått gott med sig, jag får ju en hel del datajobb och en del pyssel gjort som inte hinns med dagtid när det är en hel del annat som också ska göras.

Hit har inte våren hunnit ännu trots att det verkade så i helgen då det var plus och regn men det övergick senare i snö så vintern kom tyvärr tillbaka med mer av det vita. Visst är det vackert också på sitt sätt men nu när det funnits så länge så börjar man faktiskt längta efter lite värme, sol och takdropp. Att sitta på altanen med en kopp kaffe och en scraptidning i handen och samtidigt få lyssna till både takdropp och vårfåglarnas vackra kvitter… finns det något bättre? 🙂

Som jag lovat så ska jag visa mer från den stora scrapträffen som HighCoastScrap anordnade helgen den 20-21/3. Här är en av tre layouter som jag gjorde då.

Grävande ”kottomanen”

Man skulle skapa efter en skiss och utöver skissen så skulle man också ha med följande material; något blått – och jag har använt mig av blått mönstrat papper och det är även lite blått  med på fotot, journalingruta – där hann jag inte med att göra nån större journaling så min fick bli i form av en tag med en utstansad cirkel med text (cirkelstans lånad av rara AnnicaH, Tack för lånet!), spets – den underbara spetsen köptes hos Nettans scrapbooking4you som fanns där med sin butik under hela träffen och slutligen så skulle man ha med ett stämplat motiv – jag använde mig av en nyinköpt vacker swirlstämpel som jag inte vågade hoppas på att den skulle fastna så bra som den gjorde på Inkidos wellpapp, men jag är riktigt nöjd med resultatet.

Fotot föreställer en av våra underbara 4fotade sladdisar, prinsessan Puzzel af Gullvik. 😉 Visst är hon bedårande söt med en tallkotte i munnen där hon ligger och vilar lite under sitt eviga grävande på stranden nedanför vårt hus? Hon älskar kottar av alla de slag och även nu under vintern så lyckas hon under vissa promenader hitta en kotte trots all snö och då är hennes dag gjord och full av lycka. Den bär hon med sig under större delen av promenaden och hon vill också att man ska kasta den åt henne som hon sen apporterar. Under sommaren så gräver hon ned dem i hål på stranden, gömmer den under sanden i gropen och gräver sen fram den för att på nytt gömma den igen osv… Så stranden är full av grävda gropar som hon lämnat efter sig under sina strandpromenader. En lite tokbusig hund har vi, en riktig ”kottoman”! (Tack AnnicaH för att du myntade det passande uttrycket om henne!) 😉

Kanske man ska gå och försöka sova ett par timmar innan barnen ska väckas och jag ska iväg till sjukhuset för att ta prover inför den kommande gastroskopin nästa vecka. Längtar INTE till dess vill jag lova!!!

Avslutar med dagens roliga historia

Ålderdomshemmet

I matsalen på ett ålderdomshem sitter tre kvinnor och pratar om hur det är att bli gammal.

En av dem säger: ”Det värsta är att man blir så glömsk. Ibland när jag står med medicinburken i handen kan jag inte komma ihåg om jag just har tagit eller ska ta en tablett.”

En av de andra säger då: ”Och jag kan stå i trappan och inte veta om jag är på väg upp eller ner.”

”Jag har tack och lov inga såna problem, ta i trä”, säger den tredje kvinnan och knackar i bordsskivan och tillägger genast: ”Det är någon som knackar på dörren. Jag går och öppnar.”


Är det någon som kanske känner igen sig i det där med medicinburken? Det gör iallafall jag, hehe!!! 😉


Hoppas ni alla får en underbar dag och vårdag för er som bor i den södra delen av vårt avlånga land! Här får vi njuta av ännu en vinterdag innan våren kommer framåt april månad nån gång.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lene Kristensen
  Mar 30, 2010 @ 12:55:50

  Hallo min vän!
  Den är jättevacker, va duktig du är.
  tack snälla du, ja det ska bli kul att göra detta en månad sen får man se hur det blir!
  Jag tycker att många fler skulle få chansen att göra detta, inte bara de ”stora” som någon sa.
  Alla är vi ju duktiga på vårt sätt!
  Ha en bra dag!
  Kram lene

 2. Pernol
  Mar 30, 2010 @ 20:19:46

  Din LO är jättesnygg! :)Du är duktig du! Hon verkar rolig eran Puzzel. De har alla sina egna personligheter de små rackarna!

  Hoppas att provtagningen gick bra!

  kramis Pernilla

 3. Lena B E
  Mar 30, 2010 @ 23:15:33

  Hejsan vännen!
  Åh så snygg Lo på lilla gogumman!! 😀
  Du syftade väl aldrig på mig med medicinburken 😆 tycker att jag känner igen mig där eller hur var det nu det var? 😉 Ha ha ha.
  Trodde du att jag hade rosa rosor på kortet hi hi… 😉 dom är lila så nu vet du det. 🙂
  Hur gick provtagningen då? Hoppas den gick bra!
  Vill önska dig en riktigt Glad Påsk om vi inte hörs nåt mer innan dess vännen.
  Massor med kramar från Lena

 4. Lena
  Mar 31, 2010 @ 07:24:11

  Supersnygg Lo. Vilken going till hund ni har. Jag älskar hundar! Hoppas det har gått bra med provtagningen och så vill jag naturligvis önska dig en riktigt Glad Påsk. Krya på dig kram. Lena

 5. Pernol
  Mar 31, 2010 @ 21:35:27

  Hej hej!

  Orkar du gå på Pysselträffen på tisdag den 6 april? Det hade varit kul att åka dit men jag förstår om du inte orkar just då.

  Glad Påsk!
  kramis Pernilla

 6. Anonym
  Apr 01, 2010 @ 22:20:58

  Hoppas du får börja må bättre snart och att operationen går bra, när du blir ”svanslös”! Ska tänka på dig. Jag vet inte, men ibland går det bara inte att sova, någon sa att det kunde bero på fullmåne, men inte vet jag om det stämmer, kanske. Glad påsk och Tack för senast!

  Kramar från Marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: